Index Vakbarát Hírportál

Ötödével többen használják a Yahoo-t

2013. szeptember 12., csütörtök 10:40

A Yahoo aktív felhasználónak a száma húsz százalékkal növekedett és eléri a havi 800 milliót. Ebben a számban az a 350 millió is benne van, akik mobilről használják a Yahoo szolgáltatásait. Marissa Mayer azt mondta, hogy folyamatos volt a növekedés azóta, hogy ő átvette a vezérigazgatói posztot 2012 júliusában és a Tumblr számai nincsenek benne.

Mayernek még három évre van szüksége ahhoz, hogy a Yahoo-t olyan céggé alakítsa, amilyenné szeretné. Ehhez négy pillérre támaszkodik majd, az emberekre, a termékekre, a forgalomra és a bevételre – magyarázta a TechCrunch rendezvényén. Stratégiáját láncreakcióként képzeli el, nagyszerű emberekkel kell remek termékeket fejleszteni, amelyek aztán lenyűgözik a felhasználókat, akik hirdetési bevételt és ezzel nyereséget termelnek a szolgáltatások használatával.

A cég alaptermékei, a levelezés és a keresőrendszer nagy növekedésen ment át. A mobilokon a cég legjobb termékeit használják, mint a levelezés, hírszolgáltatás és pénzügyi szolgáltatások. Mayer nagy hangsúlyt fektet a mobilszolgáltatások fejlesztésére, mert szerinte ezekkel ki lehet használni a cég erősségeit.

Rovatok