Index Vakbarát Hírportál

Egyesülnek az Apple-boltok

2013. szeptember 14., szombat 10:20

Vállalkozás, sok munka, hitel, menő bolt megnyitása, kamatok, adók, gyenge forint, kiút keresése, nagyobb versenytárssal szövetkezés, hitel visszafizetése, alkalmazottá válás.

Eddig három nagy Apple termékeket forgalmazó bolthálózat volt hazánkban, de pénteken egy nagyszabású sajtótájékoztatón az XMS és az iStyle bejelentette, hogy a két cég egybeolvad, az XMS márkanév megszűnik. Horváth András, az XMS alapítója a Duna Plázában és a Fashion Streeten lévő üzleteit beviszi a közös bolthálózatba, és az így alaposan feltuningolt vállalat egyik hazai vezetője lesz. Becslések szerint az immár hat boltból álló hálózatnak lesz a legnagyobb részesedése az Apple-termékek hazai piacán.

A történetben érdekes, hogy hazai technológiai világban - főleg az Apple-rajongók körében - viszonylag ismert Horváth András (Handrás), mert ügyesen használja a médiát. Amikor hazánk még nem volt rajta az Apple térképén, ő akkor is hamar tudott frissen bejelentett készülékeket szerezni, hogy azokat le lehessen tesztelni. Blogján az egyesülésről szóló bejegyzésben külön kiemelte, hogy a hitel visszefizetése is fontos szempont volt a döntésben. A két vállalat fúzióját egyébként azzal indokolták meg, hogy így elég egy webshopot működtetni, egy kampányt futtatni, közös lesz a szerviz és felhasználóknak tartott oktatás is, tehát hatékonyabban tudnak dolgozni.

Rovatok