Index Vakbarát Hírportál

Feldarabolnák a BlackBerryt

2013. szeptember 16., hétfő 08:43

Vannak már érdeklődők a BlackBerryre, sorban állnak a potenciális vásárlók és befektetési cégek. A jelek szerint azonban nem túl lelkesek, a vásárlókat inkább a cég egyes részei érdekelnék , nem a teljes vállalat.

A potenciális vásárlókat a BlackBerry operációs rendszer, a billentyűzettel kapcsolatos szabadalmak érdeklik a leginkább. A Reuters szerint arra is van esély, hogy egy kanadai nyugdíjalap egy befektetővel közösen vásárolná fel az egész céget, amely jelenleg valamivel több mint ötmilliárd dollárt ér.

A BlackBerry legnagyobb részvényese, a Fairfax Financial Holdings már több kanadai befektető céget megkeresett, hogy a részvények felvásárlásával vonják ki a céget a tőzsdéről. A Fairfaxnek tízszázalékos a részesedése, szándékaik annyira komolyan, hogy elnöke és ügyvezetője, Prem Watsa már elhagyta a BlackBerry vezető testületét, hogy ne merüljön fel a bennfentes kereskedés vagy egyéb érdekütközések a tárgyalásoknál.

Az elmúlt napokban számos befektetőcég írt alá titoktartási nyilatkozatot és találkozott a cég vezetésével, hogy átvilágítsák a BlackBerryt. A hírügynökség úgy tudja, az egész eladási-felvásárlási folyamat a néhány héten belül elindul.

A BlackBerry nem reagált a hírekre. Alig egy hete jöttek a hírek, hogy a cég felgyorsítaná eladását, már novemberben szeretnék befejezni az akvizíciót. Az okostelefonokat gyártó cég augusztusban jelentette be, hogy új tulajdonost keres, vagy olyan szövetségest, akivel ki tudják húzni a céget a gödörből.

Rovatok