Index Vakbarát Hírportál

Mobilapp készül a Kutatók Éjszakájára

2013. szeptember 16., hétfő 13:35

Hétfő hajnalban, szeptember 16-án éjfélkor megkezdődött a regisztráció a Kutatók Éjszakája programjaira. A rendezvénysorozat szeptember 27-én kezdődik; az 1500 különböző programról a hivatalos honlapon, illetve az esemény mobilalkalmazásában lehet információkat találni.

A Kutatók Éjszakáján bejárhatók a kutatóintézetek és egyetemek is. Sok esetben a helyszíni kapacitások vagy a program különleges jellege miatt van szükség előzetes regisztrációra, de számos programra nem kell korábban jelentkezni. Ezeknél is érdemes online jelezni a részvételi szándékot, mert így állítható össze a személyes, nyomtatható programnaptár.

Lehetőség van csoportos regisztrációra, így a pontos létszám megadásával családot, osztályt, illetve baráti társaságot is regisztrálni lehet. A honlap összetett keresés funkciójában a 1500 program között kereshetünk például tudományterület szerint, de annak alapján is, gyerekeknek, vagy felnőtteknek javasolják az adott programot.

A Kutatók Éjszakája idén már mobilon is nyomon követhető. A TEMPUS Közalapítvány és az INFOtec Kt. együttműködésével létrehozott mobilalkalmazással bármikor elérhető minden program, és nem kell hozzá internetkapcsolat. Az alkalmazás az esemény előtti héten Androidra, Iphone-ra és Windows Phone-ra is letölthető lesz.

Rovatok