Index Vakbarát Hírportál

Viszlát, Nexus 4!

2013. szeptember 17., kedd 09:36

Hétfő óta nem kapható a Google okostelefonja, a Nexus 4. A telefon mostanáig beszerezhető volt a Google Play internetes áruházban – legalábbis az Egyesült Államokban és más, támogatott országokban –, de már a 16 gigabájtos modellek is elelfogytak, és nem is számíthatunk utánpótlásra.

Egy, a céghez közel álló forrás a Verge-nek elmondta, hogy mostantól nem lehet többet kapni az LG által gyártott készülékből - nemcsak a most hiánycikknek számító modellből, hanem semelyikből sem. A 8 gigabájtos telefonokat már a múlt héten elkapkodták, valószínűleg az árcsökkentés hatására. 200 dollárral messze a Nexus 4 volt a legjobb ár-érték arányt mutató csúcskategóriás okostelefon a piacon.

Múlt héten megírtuk, hogy szivárognak az információk a telefon várható utódjáról, a Nexus 5-ről. Amikor bemutatták az Android legfrissebb, 4.4-es verzióját, a Kitkatet, a Google munkatársa egy új telefont tartott a kezében, amin horizontális Nexus logó volt. Sokan úgy vélik, ez lesz a cég új telefonja, csak még nem jelentették be. Mivel a Nexus 4 forgalmazásával a Google már felhagyott, valószínű, hogy hamarosan bejelentik, illetve árusítani kezdik az új modellt.

Rovatok