Index Vakbarát Hírportál

A Microsoft megnyirbálhatja a Nokiát

2013. szeptember 19., csütörtök 10:31

Kiszivárgott hírek szerint a Microsoft leszűkítené a Nokia termékpalettáját. Ez elsősorban az alsó kategóriás Asha telefonokat érintené, de elkaszálhatják a meg sem jelent Surface RT tabletet is.

Eldar Murtazin, a Mobile Reviews oldal főszerkesztője azt írja, hogy bár a Nokia felvásárlását csak néhány hete jelentették be, és a folyamat lezárása csak 2014 tavaszára várható, úgy tűnik, hogy a Microsoft máris kézbe venné az irányítást. Állítólag a Microsoft nem nagyon akarja megvárni, hogy a felvásárlás folyamata ténylegesen lezáruljon, és minél előbb a saját elképzelései szerint szeretné irányítani a Nokia mobil részlegét.

Murtazin egy tvitjében azt írta, hogy a Microsoft leállítaná az olcsó érintőképernyős Asha termékcsalád idén késő őszre tervezett modelljeinek piaci bevezetését, és az sem biztos, hogy a Windows RT-s tablet, a Sirius végül piacra kerül.

Úgy tudni, nem csak a termékek tekintetében vannak viták a két fél között, hanem bizonyos Nokia-technológiákat illetően is. Lehetséges, hogy a Microsoft olyan szakmai tudást is szeretne megszerezni a mobil üzletággal együtt, ami a Nokia szerint nem része a megegyezésnek. Arról azonban, hogy konkrétan mi a nézeteltérés tárgya, nincs információ. A Microsoft részéről érthető, hogy minél előbb szeretné saját kezében tartani a gyeplőt, mivel már a felvásárlás bejelentésekor másfél milliárd dolláros előleget folyósított a Nokiának.

Rovatok