Index Vakbarát Hírportál

Megvan az év leghülyébb hekkere

2013. szeptember 20., péntek 09:30

Egy brazil hekker 14 különböző, a NASA-hoz tartozó honlapot tört fel, de a támadás után hagyott üzenet alapján gyanítható, hogy nem az amerikai űrügynökséget, hanem a Nemzetbiztonsági Hivatalt, az NSA-t akarta megtámadni.

A támadás elsősorban az Ames Kutatóközponthoz tartozó weboldalakat érintette, többek között a Kepler űrtávcső honlapját. Bár tény, hogy a Keplerrel akár csillagkeletkezéseket és galaxisokat is meg lehet figyelni, nem valószínű, hogy az USA kormánya ezzel kémkedne az állampolgárai után.

A hekkert ez láthatóan nem különösebben zavarta; a hátrahagyott, igen zavaros üzenet szerint éppúgy foglalkoztatja az USA külpolitikája, mint az összeesküvés-elméletekből kihámozható hülyeségek.

Obama vezeti az Illuminátust

A hekker az alábbi üzenetet hagyta a NASA-nál:

NASA FELTÖRVE! #BMPoCWe által. Ne kémkedjetek utánunk! A brazil nép nem támogatja ezt a hozzáállást! Mindenki láthatja, mit csinál az Illuminátus!

Te embertelen, szívtelen Obama! Nincs neked családod? Talán támogat téged az egész világ? SENKI! Nem akarunk háborút, békét akarunk! Ne támadjátok meg Szíriát!

Lisa Vaas, a Naked Security munkatársa szerint nem valószínű, hogy a hekker véletlenül elgépelte volna a célpont címét. Az amerikai kormányzati portálok közül a NASA-é a legsebezhetőbb; mint Vaas elmondta, a hekkerek körében ez népszerű, könnyű célpontnak számít. A NASA szóvivője szerint a hekker nem fért hozzá a kritikus fontosságú adatokhoz.

Rovatok