Index Vakbarát Hírportál

Megérkezett a Tesco tabletje

2013. szeptember 23., hétfő 13:46

A brit Tesco bejelentette, hogy saját márkás tabletet dobnak piacra Hudl néven. A héthüvelykes tablet természetesen androidos lesz, ára pedig 100-120 font között mozog majd attól függően, hogy az ügyfél mennyire lojális Tesco-vásárló.

A Hudlben négymagos, 1,5 gigahertzes processzor lesz, Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer fut rajta, 16 gigabájt belső tárhellyel lehet megvásárolni és az ígéretek szerint kilenc óráig lehet egy töltéssel videózni rajta. Tárhelye microSD-kártyával bővíthető, akár 32 gigabájtosat is bele lehet tenni. Kijelzőjének felbontása sem a legrosszabbak között van, 1440×900 pixeles lesz a héthüvelykes kijelző.

Az sem meglepő, hogy a Tesco előretelepít néhány alkalmazást, amely az üzletláncnál történő vásárlást ösztönzi és könnyíti meg. Ilyen például a Clubcard TV, amely tévéadásokat ajánl a klubkártyával rendelkezőknek, de banki szolgáltatásokhoz és vásárláshoz is találhatnak alkalmazásokat a felhasználók.

Az Android operációs rendszer nyíltságának köszönhetően nagyjából bárki tud saját márkás tabletet gyártani, csak egy kínai gyártóval kell összeállni, hogy az megalkossa a hardvert hozzá.

A Hudlnek a kategóriában a Nexus 7-tel és a Kindle Fire-ral kell versenyeznie, ezek a legnépszerűbbek a héthüvelykesek között, de szinte valamennyi gyártónak van ekkora tablete. A cég előnye az lehet, hogy majd a nagybevásárlásnál is találkozik a vevő a táblagéppel. Egyelőre csak Nagy-Britanniában lesz elérhető a Tesco tabletje.

Rovatok