Index Vakbarát Hírportál

Az Intel processzora kiad minden adatot?

2013. szeptember 24., kedd 16:38

Mindenki húzza fel alufóliasisakját, mert megdöbbentő információk láttak napvilágot az Intel vPro processzorokkal kapcsolatban. A Popular Resistance portál egyik szerzője, Jim Stone szerint olyan funkció van az említett processzorokban, amely segítségével távolról feléleszthető bármely számítógép.

"Az új Intel Core vPro processzorokban olyan új távfelügyeleti funkció van, amely teljeskörű hozzáférést biztosít az idő 100 százalékában, akkor is, amikor a számítógép egyébként ki van kapcsolva. A Core vPro processzorokba be van építve egy második fizikai processzor, amelyen saját operációs rendszer fut. Ha van külső áramforrás, akkor a Core vPro csendben be tudja kapcsolni bármelyik alkatrészt, és azon bármilyen információhoz hozzáfér" – írja Stone. Hozzáteszi, szerinte a processzorokban megtalálható Anti Theft 3.0 megoldás részeként került 3G mobilhálózati kapcsolat minden egyes Core i3, i5 és i7 processzorba a Sandy Bridge nevű szériában.

Az mindenesetre igaz, hogy az Anti Theft 3.0 technológiát a készüléklopásból eredő adatvesztés megakadályozására találták ki, és ennek segítségével távolról deaktiválhatók a processzorok, illetve letörölhetők az eszközökön tárolt kényes adatok. Amire számos okostelefonon is lehetőségünk van, mert a vállalatok nem szeretnék, ha üzletit titkaik illetéktelen kézbe kerülnének.

Azt még nem bizonyította be az antikapitalista propagandát terjesztő Popular Resistance szerzője, hogy a készüléken tárolt adatok távolról olvashatók és lemásolhatók, és nem csak egy gyorsan aktiválható kapcsoló működik a processzorokban.

Rovatok