Index Vakbarát Hírportál

Kivágják a trollokat a YouTube-ról

2013. szeptember 25., szerda 12:51

A Google megváltoztatja a hozzászólások rendszerét a YouTube videomegosztó portálon, és ennek köszönhetően a videók feltöltői könnyebben tudják kezelni a nem odavaló hozzászólásokat. Így végre van remény, hogy kevesebb lesz az agresszív beszólás és a kéretlen reklámüzenet. Az új rendszert kedd óta tesztelik, egyelőre csak korlátozott számú felhasználó bevonásával.

Némi stratégia is körvonalazódik az új kommentrendszer bevezetésében, hiszen ebből a szempontból a YouTube is a Google+ közösségi hálózat motorjára fog épülni. Hasonlóan változáson ment át korábban az Android szoftverboltja, a Play hozzászólási rendszere is, ott is a felhasználók Google+ fiókjához kötődnek az appokra adott kritikák. Mintha ezekkel az apró módosításokkal próbálná a Google felpörgetni a közösségi hálózatát, ami nem olyan népszerű. mint a Facebook.

A YouTube oldalán ezentúl nem a hozzászólások dátuma, hanem azok hasznossága alapján állítják sorrendbe a bejegyzéseket. A rendszer három fő szempontot alapján rangsorol: a hozzászóló közösségi aktivitása, az adott megjegyzésre adott szavazatok, valamint a hozzászóló reputációja számít. Akit gyakran megjelölnek spamelés vagy támadó hozzászólások miatt, annak hátulra sorolódik a megjegyzése.

A videók feltöltői tiltólistára tehetnek bizonyos szavakat, állandó hozzászólási engedélyt adhatnak bizonyos felhasználóknak, és beállíthatnak olyan szigorú védelmet is, amelyben megjelenés előtt mindegyik hozzászólást előbb engedélyezniük kell. Lehet majd társalogni a Google+ köreinkben lévő ismerősökkel, és fel lehet tölteni olyan videókat, amiket csak a kiválasztott köreink láthatnak.

Rovatok