Index Vakbarát Hírportál

A Minecraftben épül újjá Nagy-Britannia

2013. szeptember 26., csütörtök 10:37

A brit térképészeti hivatal, az Ordnance Survey már dolgozik a komplett Brit-szigeteket bemutató Minecraft-térképen. A végleges térképen az ország történelmi nevezetességei is láthatók lesznek; a teljes alkotáshoz 22 milliárd kockát használnak föl. A térképezésből kimarad Észak-Írország, a Csatorna-szigetek, valamint az Ír-tengeren található Man-sziget. A végleges térkép így is több mint 224 ezer négyzetkilométeres területet modellez le.

A tervezők az Ordnance Survey saját eszközeit használják a nagy munkához: az OS Terrain 50-et, illetve az OS Vectormap Districtet. Az előbbi egy 3D képalkotó progam, amivel maximum 50 méteres nagyságig lehet ábrázolni az Egyesült Királyság geográfiai sajátosságait; a Vectormap Districttel erdőket, utakat és folyókat lehet modellezni. A kétféle modellt végül egyesítették, majd a végeredményt a Minecraft kockáival rekonstruálták. A városokat téglakockákból, az erdőket bokrokból, a főútvonalakat kék gyémántból vagy sárga aranyból építették föl.

Más, ugyancsak lenyűgöző konstrukciókkal szemben a Minecraft Britannia-modelljét tehát nem kézzel gyártották, hanem meglévő adatokból generálták. A projekt ötletgazdája a Minecraft-rajongó Joseph Braybrook volt, aki a nyári gyakorlatát töltötte az Ordnance Surveynél; a projekthez szükséges programozói ismereteket két hét alatt sajátította el.

Rovatok