Index Vakbarát Hírportál

Konkurenst vásárolt fel az Ebay

2013. szeptember 26., csütörtök 15:40

Az Ebay bejelentette, hogy 800 millió dollárért felvásárolták a Braintree-t. A vállalat a Paypalhez hasonlóan működik, vagyis e-kereskedelmi fizetési rendszert üzemeltetnek: az ügyfeleiknek lehet hitelkártyája, kifizetéseket indíthatnak és fogadhatnak. Néhány éve ők voltak a Paypal legnagyobb konkurensei - mostanra ők is a cégbe olvadtak.

A Paypal elnöke, David Marcus a hivatalos közleményben megjegyezte, örülnek, hogy a Braintree is csatlakozott az Ebayhez; a cég a Paypalen belül fog működni, de külön szolgáltatásként. Az üzlet még az év vége előtt lezárulhat.

A Braintree júliusban jelentette be, hogy már több mint tízmilliárd dollárnyi forgalmat bonyolítottak. Korábban 26 millió dollárért felvásárolták a Venmót: ők készítették el a Venmo Touch-ot, a digitális fizetőeszközt, amihez több alkalmazás is hozzáférhet, így fizethetünk vele. A Braintree 40 millió potenciális ügyfélhez jut el, és olyan cégekkel dolgoznak, mint a Rovio, a Livingsocial vagy az Uber.

A fentiek ismeretében nem nehéz elképzelni, hogy a Paypal fantáziát látott a cégben. Arra számítanak, hogy a mobilfizetések még idén húszmilliárd dolláros forgalmat generálhatnak, és a Venmo a mobilfizetés előtérbe helyezésében is segíthet.

Rovatok