Index Vakbarát Hírportál

Steve Ballmer elbúcsúzott a Microsofttól

2013. szeptember 27., péntek 15:00

Steve Ballmer a Microsoft hamarosan leköszönő vezérigazgatója megtartotta búcsúbeszédét a cég redmondi főhadiszállásán, több ezer beosztottja előtt. Az előadásról videó ugyan egyelőre nem szivárgott ki, de a szóbeli beszámolók alapján legalább olyan lendületes és szórakoztató volt, mint Ballmer legendás beszédei.

Az egy órás beszédet a Microsoft-vezér többször zenés betétekkel szakította meg, ilyen közjáték volt például Michael Jackson Wanna Be Startin' Somethinja, amit Ballmer 1983-ban az első nagy céges beszédekor is használt. A szám alatt Ballmer szokásához híven összevissza ugrált és rohangált a színpadon, énekelt és azt kiabálta, "ez a Microsoft hangja". A beszédet a Dirty Dancing betétdalaként híressé vált I've had The Time of My Life zárta, amire Ballmer újra táncra perdült, miközben a közönség vastapssal búcsúztatta.

Ballmer a beszédében a Nokia-felvásárlásról beszélt elég sokat, és a céget dicsőítette, azt mondta, a Microsoft újra meg fogja változtatni a világot, és a legnagyszerűbb cég a földkerekségen. Több beszámoló szerint voltak olyan epizódok, amikor könnyek csorogtak a cégvezér arcán.

Ballmer a búcsúbeszéd ellenére tovább vezeti a céget, míg az utódját nem nem találja a cég vezetése, lemondásakor csupán annyit mondott, hogy a következő egy éven belül vonul nyugdíjba. A posztra a Nokia-vezér Stephen Elopot, illetve a Fordtól Alan Mulallyt tartják esélyesnek az iparági pletykák.

Rovatok