Index Vakbarát Hírportál

Új alkalmazásboltot épít a Microsoft

2013. szeptember 27., péntek 11:26

A Microsoft azt tervezi, hogy kombinálja a Windows Store-t és a Windows Phone Store-t; a felhasználók így egy közös alkalmazásboltból vásárolhatnák meg a szükséges programokat. A Verge megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, hogy Terry Myerson, az operációs rendszerekért felelős divízió vezetője egy vállalati értekezleten hagyta jóvá a döntést. Az ötlet nem lenne meglepő, Myerson korábban a Windows Phone-ért felelős részleget vezette a Microsoftnál.

Myerson nem mondta el, hogy működne a közös Windows Store, ahogy arról sem beszélt, hogy a telefonos alkalmazások futtathatók lennének-e az asztali gépeken. Myerson korábban említette, hogy a Windows RT jövőjét szerinte a tabletek és az okostelefonok jelenthetik. Lehet, hogy a Microsoft az Apple-höz hasonlóan képzeli el az átjárható platformokat, vagyis egy alkalmazás telefonon és tableten is futtatható lenne.

A Microsoft már régóta emlegeti, hogy átjárató, közös platformokat szeretnének; maga Myerson is szóba hozta, hogy szeretnék, ha a felhasználók minden windowsos gépen futtatni tudnák a megvásárolt alkalmazásokat. Mivel ennél konkrétabbat nem árultak el, valószínű, hogy a végleges modellről csak az új Windows Phone, illetve a Windows legújabb verziójának bemutatása után fognak nyilatkozni – ezeket 2014 tavaszára ígérik.

Rovatok