Index Vakbarát Hírportál

Így gyorsul az iPhone 7 generáció óta

2013. szeptember 30., hétfő 13:29

A szezon legviccesebb iPhone-tesztjét hozta össze az EverythingApplePro videoblog. Miután minden techoldal a legapróbb részletekbe menő teljesítménytesztekkel támasztotta alá, mennyivel gyorsabb minden konkurensénél az iPhone 5S, ők egyszerűen egymás mellé tettek egy-egy darabot az összes iPhone-ból, és a lehető legegyszerűbb feladatokat egyszerre elindítva rajtuk, megmutatták, valójában mennyivel gyorsult az Apple telefonja hét generáció alatt a hétköznapi használat során gyakran előkerülő helyzetekben.

A teszt rögtön egy nagy meglepetéssel indul, a telefon kikapcsolása ugyanis az iPhone 3Gs-nél a leggyorsabb, de a 3G, sőt, a hatéves alapmodell is hamarabb végzett, mint a jelenlegi csúcstelefon, az 5S. Bekapcsolásnál már a legújabb generáció végzett az élen, aztán egyszerre az 5C és a tavalyi ötös modell (ez a két telefon szinte minden tesztben egyszerre végzett), és ezután ismét az ősöreg egyes iPhone jött. A weboldalak betöltése és az alkalmazások indítása már a várt eredményt hozta: minél újabb volt egy-egy modell, annál gyorsabbnak bizonyult.

A teszt végső tanulsága az, hogy az egyéves iPhone 5-ösöket még egyáltalán nem éri meg leváltani, az 5C gyakorlatilag ugyanaz színes borításban, az 5S pedig éppen csak gyorsabb a gyakorlatban – de semmiképpen nem annyival, ahogy az árkülönbség sugallná.

Rovatok