Index Vakbarát Hírportál

Hajlékony kijelzős mobilt mutat be az LG

2013. október 6., vasárnap 21:11

Nem a Samsung az egyetlen cég, ami hajlított kijelzős mobilt fejleszt, az LG valószínűleg már novemberben bemutatja sajátját. Az LG G Flex nevű készüléknek hathüvelykes lesz a kijelzője és enyhén hajlított lesz.

A novemberi dátum még nem biztos, csúszhat is, ha úgy alakulnak a fejlesztések. Az LG valószínűleg azért húzott bele, mert olyan hírek röppentek fel, hogy a Samsung még ebben a hónapban bemutatja saját hajlékony kijelzős mobilját. Ez a Galaxy Note 3 egyik változata lenne, tehát nem teljesen új hardvert fejlesztenek.

A hajlékony kijelző természetesen nem jelenti azt, hogy a mobilokat össze lehet majd hajtani. Hiszen a technológia odáig még nem fejlődött, hogy a belső alkatrészek, például a processzorok, akkumulátorok is hajlékony anyagból készüljenek.

Mire jó mégis, hogy ilyenek lesznek a kijelzők? A CNet előnyként azt hozza fel, hogy az enyhe hajlítással a mobil követheti az arcélünk vonalát, de annyira nem lesznek hajlítottak, hogy ez zavarja a mindennapi használatot.

Az LG már használta a technológiát OLED televízióinál, májusban mutattak be egy olyan 55 hüvelyk átmérőjű tévét, amelynek hajlított volt a képernyője.

Rovatok