Index Vakbarát Hírportál

Itt az új Chromebook

2013. október 8., kedd 17:05

A Google hivatalosan is bejelentette a HP Chromebook 11-t, ami 279 dolláros (60 ezer forintos) áron kerül a boltokba. A gép nagyon könnyű, összesen 1,04 kilogramm, magnéziumvázas, sarkai lekerekítettek.

Sasmung Exynos 5250 processzor hajtja, 2 gigabájt rammal, és 16 gigabájtos SSD-vel jön. Wifi és Bluetooth 4.0 alapból lesz benne, valamint készül 4G-s verzió is. A hangfalak a billentyűzet alá kerültek, a legfontosabb újítás pedig, hogy mikro-USB-vel is tölthető a laptop, akárcsak a legtöbb okostelefon. A gépbe egyébként balra két USB-port került, egy fejhallgató-bemenet és egy SlimPort nevű videókimenet, a jobboldal teljesen üres.

A Google szerint HP Chromebook Pro 11-t a korábbi nagy felbontású változat, a Pixel inspirálta, de ez a pixelsűrűségen nem látszik: a 11,6 hüvelykes kijelző maximális felbontása 1366*768, a színek azonban ragyogóak, és a betekintési szög elég nagy.

A billentyűzet teljes méretű, a touchpad kattintható. Került bele webkamera is. A Google szerint akár hat órát is bír az akkumulátor egyetlen feltöltéssel.

Rovatok