Index Vakbarát Hírportál

Ez itt az első hajlított kijelzős mobil

2013. október 9., szerda 11:02

A Samsung végre bemutatta a hajlított kijelzős mobilt, amelyről már hónapok óta szivárognak a hírek. A Galaxy Round 5,7 hüvelykes 1080p-s kijelzővel rendelkezik, vagyis ugyanakkora, mint a nemrég bemutatott Galaxy Note 3, de van egy fontos különbség. A kijelző szélei a cég OLED tévéihez hasonlóan hajlítottak.

Még nem teljesen egyértelmű, hogy milyen gyakorlati haszna lehet egy ilyen mobilnak. A Samsung egyelőre egy olyan funkcióval próbálja eladni, hogy a hátára fektetett mobilnál is könnyedén meg lehet nézni alapvető információkat, mint hogy mennyi az idő, és jött-e üzenetünk.

Roll Effect on GALAXY ROUND

A cég azt is állítja, hogy a kezelése kellemesebb, mint a hagyományos lapos kijelzős mobiloknál. Akárhogy is, a Galaxy Round sikerét nem bízták a véletlenre, a lehető legjobb specifikációval rendelkezik. Alig 7,9 milliméter vastag és csak 154 gramm. Akkumulátora 2800 mAh, kamerája 13 megapixeles. Az Android 4.3-as verziója fut rajta, 3 gigabájt RAM-ot tettek bele és a rendszer egy 2,3 GHz-es négymagos processzoron fut.

Egyelőre csak Dél-Koreában lehet majd megvásárolni nagyjából ezer dollár körüli áron. Arról egyelőre nincsenek hírek, a nemzetközi piacon mikor jelenik meg.

Rovatok