Index Vakbarát Hírportál

Lopott Windows-zal is jótékonykodhatunk

2013. október 9., szerda 09:30

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Laptopszalon a Microsoft Magyarországgal együtt közös akciót kezdeményez a rászoruló családok megsegítésére. Októberben várják olyan magánszemélyek jelentkezését, akik megválnának használt, de még működőképes Windows XP-s laptopjuktól, és azt felajánlanák nemes célra.

Az egy hónapon át tartó kezdeményezés ideje alatt a Laptopszalon.hu befogadja és ellenőrzi a leadott eszközöket, az Ökumenikus Segélyszervezet pedig eljuttatja azokat a megfelelő helyre. A működőképesség ellenőrzése után az adományokat a Microsoft szakemberei modernizálják, függetlenül attól, hogy azon korábban legális, vagy kalóz Windows futott. A 12 éves, életciklusának végét jövő tavasszal elérő Windows XP helyett Windows 8 kerül a számítógépekre.

A Laptopszalon a kezdeményezés keretében megvizsgálja és kiválasztja azokat az eszközöket, amelyeket érdemes továbbítani a Segélyszervezeten keresztül a családok részére, ehhez azonban szükség van a potenciális adományozók aktivitására is.

Rovatok