Index Vakbarát Hírportál

Egy gyűrűóra mind fölött

2013. október 11., péntek 10:20

Eddig több mint 345 ezer dollárt sikerült összeszednie az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon egy magyar kezdeményezésnek, a gyűrűóra projektnek. A gyűrűóra az, aminek hangzik, egy klasszikus karóra és egy gyűrű kombinációja.

De nem arról van szó, hogy egy órát egyszerűen ráhelyeznek egy gyűrűre; ledekkel, ultravékony akkumulátorral és vezeték nélküli töltéssel teszik a kütyüt igazán menővé. Az órának még csak a prototípusát készítették el, ezzel végzik el a végső teszteket. A tervek szerint jövőre kezdenék el gyártani, és már áprilisban el is juthatnának az első órák a vásárlókhoz.

Az órát rozsdamentes acélból készítik, ez azért fontos, mert nem oxidálódik az évek alatt, illetve nem allergizál. Az óra ledes fényekkel jelzi az időt, vezeték nélkül lehet majd tölteni, nagyjából két óra alatt lehet teljesen feltölteni. Egy töltéssel egy hétig lehet majd használni. A gyűrű vízálló lesz, így lehet benne zuhanyozni, fürdeni vagy akár úszni is.

Az időt úgy nézheti meg tulajdonosa, hogy elforgatja a gyűrűt. Az energiatakarékosság miatt egy perc után kialszanak a fények. Maga a gyűrű 14 milliméter széles és 3-3,5 milliméter vastag. Több méret készül belőle, hogy mindenféle ujjvastagságra jó legyen.

A gyűrűt Magyarországon fejlesztették ki, de maga a cég, amely majd árulni fogja az Egyesült Királyságban van, a kommunikációt is onnan végzik. Az Indiegogon még néhány óráig lehet támogatni a projektet. A 195 dolláros támogatást nyújtók egy gyűrűórát is kapnak még az első sorozatból.

Rovatok