Index Vakbarát Hírportál

Furcsa vásárlásba kezdett Zuckerberg

2013. október 11., péntek 22:18 | aznap frissítve

Míg saját otthona hétmillió dollárt ér, 30 millió dollárért vásárolta fel a körülötte lévő négy szomszédos házat Mark Zuckerberg. A Facebook-milliárdos azonban nem azért vette meg az ingatlanokat, hogy 550 négyzetméteres háza köré még nagyobb privát szférát varázsoljon, hanem, hogy megőrizze az eddigi szomszédokat.

A Palo Alto közelében élő Zuckerberg ugyanis arról értesült, hogy egy ingatlanfejlesztő meg akarta venni egyik szomszédja ingatlanát. Az cég elgondolása szerint az új épületet azzal reklémozták volna, hogy egészen közel fekszik az ifjú milliárdos otthonához, ami az ingatlanfejlesztő reményei szerint nagyban növelte volna az épület kereskedelmi értékét.

A becslések szerint hétmilliárd dolláros vagyonnal rendelkező Zuckerberg élve elővásárlási jogával ezt megakadályozta. És miután mind a négy épületet megvette, bérbe adta azt a korábbi tulajdonosoknak.

Meglepő, hogy miközben Zuckerberg nem sajnálja a pénzt magánszférájának megvédésére, addig a Facebook felhasználóinak mind kevésbé van módjuk arra, hogy regisztrált felhasználókként rejtőzködhessenek a közösségi oldalon.

Rovatok