Index Vakbarát Hírportál

Megint kavarnak a BlackBerry körül

2013. október 11., péntek 09:43

A BlackBerry társalapítója és volt vezérigazgatója, Mike Lazaridis tényleg vissza szeretné vásárolni cégét, ehhez a másik társalapítóval, Doug Freginnel szövetkezik. A két alapító szeretné megakadályozni, hogy a mostani legnagyobb részvényes, a Fairfax Financial vásárolja meg 4,7 milliárd dollárért.

Lazaridis és Fregin tulajdonában van a BlackBerry nyolc százaléka, nagyjából 41,7 millió részvény. A cél, hogy közös fellépéssel a még nem a tulajdonukban lévő részvényeket is megszerezzék. Ehhez a Goldman Sachs és a Centerview Partners cégek segítségét kérték.

Az ügyet jól ismerők azt mondják, hogy Lazaridis és Fregin nem közösködik a Fairfax Financiallel. A BlackBerry eladásának történetében egyre több a fordulat. Lazaridis már korábban jelezte, hogy megpróbálná megmenteni volt cégét, de a BlackBerry jelenlegi vezetői mégis a 4,7 milliárdot ajánló Fairfax Financiallel kezdte meg a tárgyalásokat.

A BlackBerry nem reagált a hírekre, csak egy semmitmondó közleményt adtak ki, amely szerint minden lehetséges stratégiát és alternatívát megvizsgálnak, de nem akarnak semmilyen információt megosztani a pillanatnyi helyzetről.

Rovatok