Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lesz az Apple űrhajója

2013. október 14., hétfő 11:14

Az Apple nagyjából két éve jelentette be, hogy egy új székházat szeretne építeni Cupertinóban. Már akkor arról beszéltek, hogy űrhajó alakú és szupermodern lesz az épület. Persze azonnal megindultak a fantáziálások és ötletelések, hogy pontosan milyen lesz a formája a székháznak, számtalan rajongói alkotás készült.

Most hivatalosan is bemutatták az új székház 3d terveit az űrhajóról. Ami valljuk be őszintén, kicsit sem hasonlít űrhajóhoz. A modellről egy videót is készítettek, ez alapján el lehet képzelni, milyen lesz majd a kész épület. Persze a terveket még jóvá kell hagynia a város vezetésének, mielőtt hozzálátnának a megépítéshez.

Az óriási, közel 500 méter átmérőjű körgyűrű alakú épületben 260 ezer négyzetméternyi iroda lesz, ahol 13 ezer Apple-alkalmazott fog dolgozni. A kör közepe és az épület környéke is zöld terület lesz.

Az épület saját maga oldja meg energiaellátását, a város elektromos hálózatát csak biztonsági tartalékként vezetik be. Az épület tetejét napelemekkel fogják befedni, a tervek szerint több mint 45 ezer négyzetméternyi területet.

Rovatok