Index Vakbarát Hírportál

Kisebb vagyonért árulnak régi iPhone-t

2013. október 21., hétfő 14:00

Vajon melyik iPhone-modell a legértékésebb? Biztos minél újabb, annál drágább, gondolhatnánk, de nem feltétlenül van így: egy szemfüles korai iPhone-tulajdonos 1399 fontért, azaz 480 ezer forintért árulja eredeti csomagolású 2G-jét – írja a Register. 

A 2G-s modellt eladója „gyűjtőknek szánt eredeti darabként″ jellemzi a kütyüt. A telefonnak 8 gigabájt memóriája van, és minden megvan, ami annak idején a csomagolásban volt. Az eladó szerint „ez rajongóknak szól, aki Sirire vágyik, vegyen iPhone 5-öt″.

Egy másik 4 gigabájtos telefont 699 fontért, azaz 240 ezer forintért árulnak hirdetése rá is játszik a ma már szerénynek számító memóriára: „4Gb. Igen, 4Gb. Elképesztő!″

Az eredeti iPhone-t idén júniusban az Apple maga fokozta le gyűjtők darabjává: ekkor jelentették be, hogy már nem lesz elérhető hozzá a támogatás.

A gazdag rajongók más márkák közül is válogathatnak: vehetnek egy Sony Cyber-shot K800i-t is, mindössze 1999 fontért, azaz 690 ezer forintért – az eladó szerint a hülyének is megéri.

Az 5S aranyszínű változatáért 3986 fontot, azaz 1,35 millió forintot kérnek az eBayen, ez az eredeti árnál jóval magasabb (persze ember legyen a talpán, aki talál boltot, ahol még megkapja – teszi hozzá a cikkszerző).

Rovatok