Index Vakbarát Hírportál

Negyvenmillió felhasználónál tart a Netflix

2013. október 22., kedd 09:05

Elképesztő növekedésről számolt be a Netflix, jóval nagyobbról, mint amit a legmerészebb elemzések vártak. Az online filmstreamelő szolgáltatást 1,3 millióval többen használják az Egyesült Államokban, mint három hónappal korábban.

Ezzel a cég előfizetőinek a száma meghaladta a negyvenmilliót, egy éve még kevesebben mint harmincmillióan rendelkeztek fiókkal. A Netflixen havi nyolc dollárért korlátlanul lehet filmeket, sorozatokat, dokumentumfilmeket nézni. Egyelőre kevés országban elérhető, az Egyesült Államokon kívül Kanadában és néhány európai országban, mint Nagy-Britannia és Hollandia. Itthon nem lehet előfizetni rá.

Nem csak a felhasználók száma a lényeges a Netflixnél, hanem a júzerek által oldalon eltöltött idő is. Az elmúlt három hónapban összesen ötmilliárd órányi műsort néztek meg online, áprilisban még négymilliárd órányiról számolt be a cég, így jelentős a növekedés ezen a téren is.

A növekedés mögött a Netflix saját gyártású sorozatának, a House of Cardsnak, valamint az Orange is the New Black sorozatnak is szerepe van. Az HBO-hoz hasonlóan nem csupán más gyártók filmjeit vetítik hanem saját tartalommal is rendelkeznek.

A befektetőknek is tetszettek a számok, a tőzsdei kereskedés zárása utáni órákban is tíz százalékkal nőtt a részvények árfolyama, elérve a 390 dollárt. Ez kétszáz százalékos növekedés a tavalyihoz képest.

Rovatok