Index Vakbarát Hírportál

47 milliárd forintot tesznek a Pinterestbe

2013. október 24., csütörtök 12:39

A Pinterest újabb befektetési körön van túl, és ezúttal 225 millió dolláros (47,75 milliárd forint) készpénzinfúziót kapott a Fidelity Investments befektetőcégtől. Ezzel a Pinterest piaci értéke körülbelül 3,8 milliárd dollárra nőtt, ami nagy ugrás a februári 200 millió dolláros befektetés idején becsült 2,5 milliárdos értékről.

Mivel a Pinterest szolgáltatása ingyenes, az agresszív nemzetközi terjeszkedéshez befektetőktől kell pénzt szereznie. A vállalat már megtette az első lépéseket: Franciaországban és Angliában felvette az első területi képviselőit, de komoly céljai vannak Japánban és Olaszországban is, és az év végéig tucatnyi országban akar irodát nyitni. Dél-Amerikában és Európában mobilszolgáltatást nyújtó Telefónica segítségével tör előre, a távközlési cég ugyanis előre feltelepíti a Pinterest appját az általa forgalmazott androidos okostelefonokra.

A Pinterest egy ingyenes ötletgyűjtő és -megosztó portál, amelyen a felhasználók különböző portálokon talált fotókat tűzhetnek a falukra. Ezek általában népszerű termékek fotói, amelyek segítségével a Pinterest nagy forgalmat irányít a gyártói és kereskedelmi portálokra. A Pinterest fő célja, hogy személyre szabott termékkatalógusok jöjjenek létre, amelyek megkönnyítik a digitális világban élők számára a vásárlást.

Rovatok