Index Vakbarát Hírportál

Tovább zuhan a Surface tablet ára

2013. október 24., csütörtök 13:44

Érdekes műveletekkel folytatódott az Apple és a Microsoft háborúja. A Mac gépek eladásában érdekelt Apple kedden ingyen elérhetővé tette legújabb operációs rendszerét, a Mavericks-et, és nemcsak a legutóbbi verzióról lehet átállni, hanem akár az öt évvel ezelőttiről is. Ez olyan, mintha a Microsoft ingyenessé tenné a Windows 8.1-at a Vistát és Win 7-et használóknak is.

Csakhogy ez valószínűleg sohasem fog megtörténni, hiszen a Microsoft a szoftverbizniszben utazik, úgyhogy neki nincs más választása, minthogy a hardver árát csökkentse. Mivel ezen a területen nem tud nyomást gyakorolni a partnereire, csak a saját gépeit, a Surface tableteket tudja diszkont áron kínálni. Persze csak a tavalyi modellek árából vett le újabb száz dollárt.

A Surface Pro 64 gigabájtos változatának ára mostantól 700 dollár, a 128 gigásé 800 dollár, míg a 256 gigás kereken ezer dollárba kerül. A Microsoft legutóbb augusztusban csökkentette a Pro árait, akkor is 100 dollárral, és sajnos az akció csak az Egyesült Államokban és Kanadában érvényes. A Surface RT ára júliusban csökkent 350 dollárra a 32 gigabájtos esetében, illetve 500 dollárra a 64 gigás változatnál.

Persze azt is tudni kell, hogy a Microsoft részben a lanyha érdeklődés miatt csökkentette a tabletek árát, és minél előbb meg akar szabadulni a raktárkészletétől, hogy a szeptemberben bemutatott új modellek eladására tudjon fókuszálni. A Surface 2 most 449 dollárba kerül, míg a Surface Pro 2 900 dollárért vihető.

Sajnos a Microsoft egylőre nem tervezi piacra dobni hazánkban a Surface tableteket, de azért jó tudni, hogy más országokban a cég keményen küzd a felhasználók kegyeiért.

Rovatok