Index Vakbarát Hírportál

Csipeken és mobilokon profitál a Samsung

2013. október 25., péntek 11:25

Nagyot ugrott a dél-koreai Samsung nyeresége a harmadik negyedévben. A Samsung a világ vezető technológiai vállalatai közé tartozik, a vártnál jobb negyedéves teljesítményt táblagépei és okostelefonjai megnövekedett eladásainak, illetve a memóriacsipek magasabb árának köszönheti.

A Samsung harmadik negyedéves nyeresége 26 százalékkal nőtt 2012 harmadik negyedévéhez képest. A cég nyeresége új rekordot döntött, összesen 8,2 billió dél-koreai won (7,75 milliárd dollár) volt, az egy évvel korábbi 6,56 billió wonos negyedéves nyereséghez képest.

A cég bevétele szintén jelentősen nőtt, 13,2 százalékot emelkedett, 59,1 billió won volt. A Samsung telefonüzletága adta a cég teljes bevételének 61 százalékát, a részleg nyeresége a negyedévben 6,7 billió won volt, szemben az egy évvel ezelőtti 5,63 billióval. 

Több mint tíz százalékkal nőtt a Samsung által eladott okostelefonok száma, elsősorban a csúcskategóriásnál valamivel olcsóbb készülékeknek sikerének köszönhetően. Az egyik legnépszerűbb modellből, a Galaxy S4 okostelefonból már több mint 40 milliót adtak el az áprilisi megjelenése óta, de az elmúlt hónapokban visszaestek az eladások, írja a Bloomberg. Ugyanakkor a csúcskategóriánál valamivel olcsóbb modellek, az S4 Mini és az S3 azt sikeresen ellensúlyozták, és a tabletek piacán is 20 százalékot meghaladó ütemben bővültek az eladások.   

A Samsung várakozásai szerint a negyedik negyedéves üzleti teljesítménye is jó lesz, különösen nagy érdeklődésre számítanak a legújabb Galaxy Note 3 termékük és más mobiltelefonok iránt.

Rovatok