Index Vakbarát Hírportál

Még mindig döcög a Nintendo szekere

2013. október 30., szerda 13:19

A Nintendo közzétette az utolsó pénzügyi negyedévre vonatkozó jelentését. Ebből kiderül, hogy a cég vesztesége 18,4 milliárd jen volt (körülbelül 40 milliárd forint), miközben 115 milliárd jenes (249 milliárd forintos) forgalmat bonyolítottak.

A cég 300 ezret adott el az asztali konzoljából, a Wii U-ból, ami ugyan 87,5 százalékos növekedés az előző negyedév adataihoz viszonyítva; ez valószínűleg az árcsökkentésnek, illetve a nemrég kiadott Legend of Zelda bundle csomagnak köszönhető. A Nintendo ugyanakkor megjegyezte, hogy a hardvereladásokon továbbra is pénzt veszítenek.

A szoftvereladások azonban fix bevételt jelentenek, és ezek is jelentősen megugrottak: a cég 5,27 millió Wii U játékot adott el, ez 400 százalékos növekedés a korábbi időszakhoz képest. A Nintendo szerint a növekedés fő ösztönzői a Legend of Zelda: Wind Waker, illetve a Pikmin 3 voltak.

A kézikonzolos fronton visszaesés észlelhető: a Nintendo az utolsó üzleti negyedévben 2,49 millió 3DS-t adott el, ami húszszázalékos csökkenés az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. Szoftverfronton jobb a helyzet, a Nintendo 3 hónap alatt 16,37 millió játékot adott el; ez 40 százalékkal jobb eredmény a tavalyinál.

Rovatok