Index Vakbarát Hírportál

Megint magánkézben a Dell

2013. október 30., szerda 11:08

Év elején jelentette be a Dell, hogy kivonul a tőzsdéről. Hosszas tárgyalások és előkészületek után most végre sikerült is a terv, megint magánkézben van a számítógépgyártó. A üzlet értéke 24,9 milliárd dollár.

Minden az eredeti tervek szerint alakult, vagyis az alapító, Michael Dell és egy Silverlake nevű befektetői cég vette át a Dellt. A megállapodás szerint egy konzorcium, amelynek a Microsoft is a tagja, 13,75 dollárt fizet részvényenként.

Michael Dell tavaly február óta próbálja kivezetni a céget a tőzsdéről, de sokszor közbeszóltak a részvényesek, köztük az egyik legnagyobb részvényes, Carl Ichan tőzsdeguru. Közben azonban a Dell megítélésének sem tett jót a halogatás, estek a részvényei is.

Az alapító a számítógépgyártó vállalat teljes átalakítása érdekében akarta kivezetni a cég részvényeit a tőzsdéről. Szerinte így lehet a legkönnyebben meghozni azokat a fájdalmas döntéseket, amelyek végrehajtásába egyébként beleszólnának a részvényesek. A számítógépgyártóból egy olyan céget szeretne létrehozni, amely mobilokat is gyárt. Azt is mondta, hogy egy sor tabletre számíthatnak a felhasználók a közeljövőben.

Rovatok