Index Vakbarát Hírportál

Ingyen utazhat Mexikótól Kanadáig

2013. október 31., csütörtök 11:36

Szombat óta a Tesla Model S tulajdonosok, ha kedvük tartja, ingyen autózhatnak San Diegótól Vancouverig, vagyis a mexikói határtól egészen Kanadáig. Mostanra ugyanis kiépült az a töltőállomás-hálózat, ami az Egyesült Államok nyugati partját nagyjából lefedi, így a Tesla Model S luxusautókkal ingyen használható állomásokon mindig feltölthetjük az autó lemerülő akkumulátorait.

Az infrastruktúra szempontjából fontos utolsó állomást az oregoni Springfieldben múlt pénteken adták át. Az USA-ban a működő állomások száma ezzel 31-re nőtt. Mostantól tehát a legalább 60 kilowattórás S modellekkel végig lehet haladni a nyugati parton.

A tervezők minden töltőállomást legalább négy töltőponttal szereltek föl, a forgalmasabb helyeken egyszerre nyolc autót is lehet tölteni. Az állomások építési és üzemeltetési költségeit a Tesla állja. Ezeket többnyire éttermek és bevásárlóközpontok környékére telepítik, ahol a sofőrök általában hosszabb időt töltenek, így marad idejük az autó föltöltésére. A legfejlettebb, 85 kilowattórás Model S 80 százalékos feltöltése nagyjából húsz percig tart, ezzel nagyjából 320 kilométert lehet autózni.

Rovatok