no

Index Vakbarát Hírportál

Egy biohekker óriáscsipet ültetett magába

2013. november 2., szombat 19:57

Egy pittsburghi szoftverfejlesztő, a magát biohekkernek nevező Tim Cannon egy óriási elektronikus csipet ültetett a karjába. Most úgy néz ki, mint akinek a bőre alatt is Iphone-ja van.

A műtétet egy hivatásos sebész sem vállalta el, de Cannon és néhány ismerőse áthidalták a problémát. A beavatkozásban többek közt egy piercing- és tetoválóművész segített. Érzéstelenítést nem használtak, műtét közben jéggel fagyasztották a sebet, hogy csillapítsák a fájdalmat.

Cannon karjában most egy Circadia 1.0 nevű, akkumulátorral működő óriásprocesszor van. Ez ugyanazt tudja, mint egy hőmérő, csak sokkal digitálisabb: az eszköz rögzíti Cannon testhőmérsékletét, és az így kapott biometrikus adatokat bluetooth-kapcsolaton át továbbítja Cannon androidos telefonjára.

A bőr alá varrt csip látványa talán ijesztő, de úgy tűnik, Cannonnak az élete álma vált valóra.

Gyerekkorom óta mindig azt mondogattam az embereknek, hogy robot akarok lenni. Manapság ez már nem tűnik hihetetlennek. – mondta Tim Cannon a Verge-nek.

Cannon arról is beszélt, hogy a jövőbeli finomítások még hasznosabb eszközzé tehetik a Circadiát. Egy megfelelő szenzorokkal fölszerelt otthon például a továbbított biometrikus információk alapján megtudhatnák, hogy a felhasználónak milyen hangulata van, és annak megfelelő hangulatot teremtene otthon.

Rovatok