Index Vakbarát Hírportál

Kútba esett a BlackBerry felvásárlása

2013. november 4., hétfő 15:49

A BlackBerry úgy döntött, hogy nem adja el magát a Fairfaxnak, ehelyett egymilliárd dollárnyi tőkét próbál felhajtani és lecseréli a vezetőséget. A döntést még nem jelentették be hivatalosan, egyelőre csak belsős forrásokra hivatkozva írják a nagyobb nemzetközi híroldalak.

A Fairfax Holding szeptember végén jelentette be, hogy 4,7 milliárd dollárt fizetnek a kanadai cégért. A torontói pénzügyi cég részvényenként kilenc dollárt fizetett volna. A Fairfaxnak a mai napig kellett volna befejeznie a BlackBerry átvilágítását. A piac már a kezdetektől szkeptikus volt a Fairfax ajánlatával kapcsolatosan, emiatt a részvények soha nem érték el a kilenc dollárt, amit a csoport ajánlott volna értük.

Úgy tűnik azonban, végül mégsem a holdingé lesz a kanadai gyártó, az új tervek szerint az egymilliárd dollárt különböző eszközök eladásával próbálják megszerezni. Thorsten Heins vezérigazgató elhagyja a céget, de más változások is lesznek a vezetésben.

A mostani átalakításokért John Chen lesz a felelős, átmeneti vezérigazgatóként irányítja az új stratégia kidolgozását. Heins tavaly év elején vette át a BlackBerryt Mike Lazaridis alapítótól.

Rovatok