Index Vakbarát Hírportál

A pornókirály cége akasztotta ki a UPC-t

2013. november 11., hétfő 10:46

November másodikán éjjel fél egy körül a UPC internet-szolgáltatásának előfizetői nagy részénél különböző hibák jelentkeztek: nem töltődtek be a képek a Facebookon, akadozott vagy teljesen elérhetetlen volt több külföldi, illetve sok magyar oldal is. A hibát csak másnap délután háromra tudták megoldani, addigra a panaszkodó felhasználók elárasztották a szolgáltató Facebook-oldalát.

Mára kiderült, hogy a hibát egy másik szolgáltató nem megfelelő beállítása okozta: Gattyán György pornómilliárdos internetes cége, a Doclerweb rosszul adott meg egy beállítást a saját rendszerében, ezzel elterelték a UPC-hez tartozó forgalom egy részét. A saját hálózatunkban olyan ip-tartományt (az internetre kötött gépek egyedi azonosítója) adtak meg a Doclerwebhez tartozónak, ami valójában a UPC-é. Az ide érkező kéréseket azonban már nem szolgálták ki, ezért lett sok oldal elérhetetlen.

Videóval kárpótolnak internetkiesést

A UPC a Facebookon jelentette be, hogy a hibát nem ők okozták, de az rengeteg előfizetőjüket érintette, ezért kárpótolják azokat, akik nem tudtak normálisan internetezni múlt szombaton. Akiknek kábeltévés videótáruk is van, ingyen nézhetnek meg pár filmet.

A kellemetlenségeket méltányolva felajánljuk internetelőfizető ügyfeleinknek, hogy – amennyiben a digitális televíziós videotárunk is elérhető a számukra – november folyamán 2.000 forint értékhatárig terjedően díjmentesen tekintsenek meg filmeket a upc videotárból! 

Akik UPC-előfizetőként csak interneteznek, azok így jártak.

Rovatok