Index Vakbarát Hírportál

Hatmillió dollárt loptak az online drogpiacról

2013. december 2., hétfő 16:56


Viszonylag rövid életű lehet a Sheep Marketplace, a Silk Road illegális online drogpiac oldal utóda: állítólag több ezer bitcoint loptak el az oldalról. A pletykák szerint be is zár az oldal, amin több mint hétezer terméket árultak.

A Sheep akkor lett népszerű, amikor lekapcsolták a legelső és legnagyobb ilyen oldalt, a Silk Roadot. A hétvégén leálltak, mivel állítólag az egyik viszonteladó egy biztonsági rés segítségével hatmillió dollárt lopott el az oldalról. Szintén leállást jelentett be a Silk Road másik utóda, a Black Market Reloaded, új felhasználók pedig egyelőre nem regisztrálhatnak. 

A Sheep adminisztrátorai azt írják az oldalon, hogy az EBOOK101 nevű felhasználó 5400 bitcoint lopott el, ami a jelenlegi árfolyamon hatmillió dollárt ér. Megpróbálták megoldani a problémát, de nem sikerült. A Sheep tulajdonosai anélkül zárták be a piacot, hogy visszaadnák a felhasználók piacon tárolt digitális pénzét, pedig korábban azt írták, hogy elosztva visszaadják azt, a beállított biztonsági címekre. 

Ráadásul már legalább egy hete blokkolják a pénzek visszavonását is, azóta mindenkinek ott maradt a digitális pénze, aki egyszer feltöltötte. Állítólag legalább 44 millió dollárra tették rá így a kezüket, mivel a naplófájlokból 39 900 bitcion mozgása látszik az oldal felé. 

Rovatok