Index Vakbarát Hírportál

Európába jön az öngyógyító okostelefon

2013. december 4., szerda 13:11

Az LG egy hónapja mutatta be hajlékony kijelzős mobilját, amely öngyógyításra is képes. Az eredeti tervek szerint a G Flexet csak Dél-Koreában árusították volna, de ezen változtattak. Nemsokára Szingapúrban és Hongkongban is kapható lesz a készülék.

A mobil azért különleges, mert a hátsó borításra felvitt különleges felületkezelés képes az öngyógyításra. A cég bemutatott egy videót, amelyen egy robotkar összevissza karistolja a hátlapot, a telefon pedig ezután két perc alatt meggyógyítja magát.

LG G Flex : Self Healing & Durability

A hajlított, hathüvelykes, 720p-s megjelenítésre képes OLED-kijelzőt használó telefon 7,9 és 8,7 milliméter vastag lesz és 177 grammot nyom majd. Négymagos Snapdragon 800-as processzor hajtja, 2 gigabájt RAM-mal szerelik majd, a hátsó kamera felbontása 13 megapixel, a telefon energiaellátását egy 3500 milliamperórás akkumulátor látja el.

Hongkongban december 13-tól, Szingapúrban december 8-tól kapható, az áráról egyelőre nincsenek hírek. Mint ahogy arról sem, hogy a világ többi részén mikortól lehet megvásárolni. Először a főbb ázsiai piacokon vezetik majd be, valószínűleg év végéig. Európa és az Egyesült Államok 2014-ben jön.

Rovatok