Index Vakbarát Hírportál

Titkos projekten dolgozik az Android atyja

2013. december 4., szerda 10:48

Amikor Andy Rubin, az Android megálmodója otthagyta a mobilos operációs rendszert, sokan úgy gondolták, hogy visszatér mindenkori szerelméhez és igazi robotok fejlesztésébe kezd. A New York Times riportja szerint az akkori hírek igaznak bizonyultak.

A Google az utóbbi időben hét robotokkal foglalkozó céget vásárolt fel, ezek vezetőjévé pedig Andy Rubint tette. Rubin ugyanakkor nem sokat árult el az ott folyó munkáról.

Annyit tudni, hogy ez a robotos részleg külön van az X Labtől, amelyet a cég őrült projektjeivel azonosítanak. Itt fejlesztették ki az önműködő autót és a hőlégballonos internetszolgáltatást. A robotműhelybe egyelőre a szakemberek keresése folyik, Palo Altóban és Japánban lesznek az irodáik.

Nem világos, milyen jellegű robotokat szeretnének építeni, de a felvásárolt cégek többsége humanoid robotok és robotkarok fejlesztésében vett részt. A lap forrásai szerint a robotokat inkább a gyártásban vesznek majd részt, nem ügyfeleknek adják el őket. Ez amúgy illeszkedne is a mostani trendekbe, amely az amerikai techipart érte el az elmúlt időszakban és arról szól, hogy minél több dolgot gyártsanak az Egyesült Államokban.

Rovatok