Index Vakbarát Hírportál

Összeomlott a Bitcoin

2013. december 5., csütörtök 12:26

A Bitcoin nem a stabilitásáról híres, az árfolyam legutóbbi mozgása ezt meg is erősítette. Ma reggel 1240 dollárról 870 dollárra esett a virtuális valuta árfolyama, ez harmincszázalékos zuhanás.

A zuhanás előtt a People's Bank of China figyelmeztetést adott ki, hogy az online valuta kockázatos. Arra is utasította a kínai pénzügyi intézményeket, hogy ne kereskedjenek vele. Ez azért fontos, hogy Kínában elég nagy a népszerűsége, a legnagyobb kínai keresőszolgáltató oldalon, a Baidun még szolgáltatásokat is lehet vásárolni Bitcoinnal.

Alig néhány napja lépett ezer dollár fölé az árfolyam, a hét közepén pedig már 1200 dollár fölött járt. Ez hatalmas növekedés a januári árhoz képest, amikor még csak 13 dolláron jegyezték. A vad árfolyamkilengések miatt a Bitcoin egyre inkább spekulánsok és hazárdjátékosok terepe lett.

A befektetők nem tartják stabilnak az online pénznemet, nem is ajánlják vele a kereskedést. A mostanin kívül novemberben is volt egy nagyobb visszaesés, akkor a 900 dollárt érte el az árfolyam, majd alig valamivel több mint egy nap alatt 600 dollárra esett vissza.

Még Alan Greenspan volt FED-elnök is azt mondta a Bloombergnek, hogy a Bitcoin egy hatalmas lufi.

Rovatok