Index Vakbarát Hírportál

Egyre közelebb jön a Netflix

2013. december 6., péntek 15:30

A Netflix vezetői a francia elnök munkatársaival találkoztak a héten, hogy megtárgyalják, hogyan tudná elindítani a szolgáltatást az országban. Megvizsgálták a jogszabályi környezetet, valamit hogy mivel járna a szolgáltatás elindítása. A Netflix vezetői ezután több európai országban jártak tárgyalni, köztük Németországban.

Reed Hastings vezérigazgató egy befektetőknek szóló levélben azt írta nemrég, hogy a cég a jövőben bevételei nyolcvan százalékát az Egyesült Államokon kívülről tudja majd összeszedni. A cég jelenleg Kanadában, Latin-Amerika nagy részén, az Egyesült Királyságban, Írországban, Hollandiában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban vannak jelen az Egyesült Államokon kívül.

Jövőre több nagyobb piacra is szeretnének belépni. Hastings szavaival élve, a cég nagyobb terjeszkedés előtt áll. Franciaország és Németország kézenfekvő célpont, hiszen a a cégnek már van francia nyelvű szolgáltatása Kanadában, és a két ország hatalmas piacot jelent. Ugyanakkor a francia szabályozás nehézzé teszi az indulást. A jogszabályok úgy szólnak, hogy a filmeket a bemutatót követő három évben nem lehet elérhetővé tenni on-demand.

Rovatok