Index Vakbarát Hírportál

Nem megy a Microsofthoz a Ford-vezér

2013. december 6., péntek 10:23

Alan Mulally, a Ford vezérigazgatója szépen lassan az egyik legesélyesebb jelölt lett a Microsoft vezérigazgatói posztjára az elmúlt néhány hónapban. Úgy tűnik azonban, csak a Microsoft szeretné, ha átmenne, a Fordnál ezt máshogy gondolják.

Edsel Ford II, az autógyártó vezető testületének tagja azt mondja, hogy Mulally biztosan a Fordnál marad 2014-ben. Ezzel valószínűleg végleg kiüti magát a jelöltek közül, hiszen a Microsoft többször is kijelentette, hogy még idén szeretne új vezérigazgatót találni.

Edsel Ford II a Bloombergnek azt mondta, hogy maga Alan Mulally mondta ezt neki. Mulally 2006 óta vezeti a Fordot. A cég nagyon sokat köszönhet neki, ő vezette ki a 2000-es évek közepén tapasztalt válságból, amely egyébként szinte valamennyi amerikai autógyártót elérte.

A Wall Street Journal korábbi írásai szerint szoros kapcsolatban áll Steve Ballmer lemondott Microsoft-vezérrel. Ballmer többször is kikérte Mulally tanácsait, amikor a Microsoft nagy átalakításán dolgozott.

A mostani hírek ellenére nem állíthatjuk biztosan, hogy Mulally tényleg kiesett a jelöltek közül. A várományosok között van Stephen Elop, aki a Nokia vezérigazgatói posztja után visszatér a Microsofthoz, Satya Nadella, a Microsoft felhőszolgáltatásaiért felelős vezető és Tony Bates, a Skype volt vezetője is.

Rovatok