Index Vakbarát Hírportál

A UPC szerint minden rendben van

2013. december 7., szombat 11:37

Nincs országos központi probléma a UPC-nél; pénteken este egy rövidebb időszakban gond volt a DNS-szerverekkel, de azóta nincs központi hiba - mondta Szűcs László, a UPC kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Ha valaki mégis azt tapasztalja, hogy akadozik az internet, más hibának kell lennie, ezeket egyenként megvizsgálja a cég.

Olvasóink a UPC Facebook-oldalának kommentelőivel összhangban péntek este kezdtek el arról panaszkodni, hogy megint nem működik a UPC internetszolgáltatása. Novemberben ez többször előfordult már rövidebb-hosszabb időre. Annak ellenére, hogy a cég szerint nincs központi probléma, és csak elszigetelt esetekről lehet szó, szombaton délelőtt is tucatjával kapjuk olvasóinktól az ennek ellentmondó híreket. Sok helyen a UPC által szolgáltatott vezetékes telefon sem működik.

"Katasztrófa ami a UPC-nél folyik hét eleje óta... Kb. hétfőn kezdődött a probléma, de a szolgáltatónál egyébként sem felhőtlen az élet soha. Van, hogy szinte hiba nélkül megy, de naponta többször jelentkezik az elérhetetlen oldalak probléma és még ezek is változnak folyamatosan. Olyan is előfordul, hogy csak egy adott oldalt nem lehet elérni és ezen kívül szinte minden oldal működik. Folyamatos lassulások, szakadozások." - írja Csaba a rejtélyes 29-es körzetből, ahol a UPC-nek már korábban is voltak anomáliái.

Zoltán többé-kevésbé működő megoldást is kínál: "A hibajelenség az volt hogy domain-neveket nem lehetett elérni (ha IP-számmal próbálkoztunk akkor az működött), illetve ha a hiba fellépése előtt pl. Firefoxban megvolt már nyitva egy oldal, akkor azt a DNS elérhetetlensége alatt is lehetett látni (a Firefoxnak van egy olyan tulajdonsága hogy a megnyitott oldalak domain-jeinek az IP-jét „bechache”-eli, azaz ha később ismét frissíteni akarjuk akkor megjegyzi a hozzá tartozó IP-címet, és nem kéri le újból a DNS-től)"

Klára a 13. kerületből jelenti: " tegnap este kb. fél 10 körül kezdett gyengélkedni és aztán 10-től abszolút elérhetetlen volt az internet. TV-net-telefon előfizunk van havi 8500 Ft-ért és ilyenkor természetesen hiába is próbálnánk műszaki hibát jelenteni, a 1221 bepötyögése után már a kapcsolásig sem jutunk el, mert a kedves gépi hang jelzi, hogy túlterheltek a vonalak, ezért próbálkozzunk később - vagyis nyoma sincs, ill. nem lehet a problémánknak."

Vidéken sem jobb a helyzet, szombat délelőtti jelentés Váckukáról: "Nálunk tegnap óta semi sincs,se tv,se net,sem vonalas telefon. Ügyfélszolgálatot nem lehet hívni."

Van, aki szerint a probléma egyáltalán nem új: "A probléma évek óta fennáll az UPC-nél olyan instabilak a DNS szervereik hogy kb hetente egyszer nem működött az internet (úgy egy éve) mikor elegem lett és bevertem a routerbe hogy fixen a google public dns-t használja... (8.8.8.8, 8.8.4.4) azóta 1-2 alkalommal volt hogy nem DNS probléma miatt, de összességében egészen használhatóvá vállt a szolgáltatás."

Röviden, de velősen jelentkezik egy miskolci olvasónk: "Miskolc, 9:40. Már több mint 24 órája nincs internetszolgáltatás. A UPC ügyfélszolgálata túlterheltség miatt nem elérhető."

És ahol megjavult, ott sem teljesen. "A UPC szolgáltatásával kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy még a mai napon sem működik a levelezőrendszer, azaz küldeni tudok e-mailt, de semmilyen levelet nem kapok meg." - érkezett a panasz Szentendréről.

Gödöllő már a hét közepén elesett: "4. napja folyamatos kimaradások vannak Gödöllőn is. Barátaimmal egyeztetve kiderült hogy egész Gödöllő városban kimaradások vannak folyamatosan.

Rovatok