Index Vakbarát Hírportál

A 4chan trolljai pusztítják az új Xboxokat

2013. december 10., kedd 10:26

A 4chan egyik fórumán posztolták először azt a módszert, amivel meghekkelhető a Microsoft új konzolja, az Xbox One. A leírás szerint ezzel a módszerrel biztosítható, hogy az Xbox One lejátssza az Xbox 360-ra megjelent játékokat is. Ez nem igaz. A módszer nem működik, viszont tönkreteheti a gépet.

Az Xbox One nem kompatibilis a korábbi konzolra megjelent játékokkal – ezt a Microsoft már korábban bejelentette. A cég több fórumon is figyelmeztette a vásárlókat, hogy ne dőljenek be a trükknek.

Csak hogy tisztázzuk: nincs rá mód, hogy visszafelé kompatibilissé tegyük az Xbox One-t, viszont ezekkel a lépésekkel elérhető, hogy a konzol működésképtelen legyen – írta Larry Hyrb, az Xbox Live vezérigazgatója a Twitteren.

A 4chanról azóta törölték a kérdéses fórumot, de a jelek szerint már későn: sokan panaszkodtak, hogy a módszerrel tönkretették a gépüket. Ők nyilván nem tudták, hogy a 4chanra nem érdemes hallgatni: a trollparadicsomban még szeptemberben rengeteg Iphone-felhasználót szívattak meg azzal, hogy azt ígérték, az IOS7-re való frissítés vízállóvá teszi a telefonjukat.

Rovatok