Index Vakbarát Hírportál

Androidos okostelefont fejlesztett a Nokia

2013. december 12., csütörtök 16:02

A Nokia régen menő operációs rendszere, a Symbian bukása óta hallani olyan pletykákat, hogy a gyártó Android-alapú telefont tervez. Most kiderült, hogy tényleg volt alapja a találgatásoknak: kiderült, hogy a finn cég Normandy kódnéven alsó kategóriás androidos okostelefont fejlesztett.

A real Asha. Or Lumia? The Nokia Normandy. pic.twitter.com/Q4jpPNte1l

— @evleaks (@evleaks) November 25, 2013

A képeket egy kiszivárogtatásra szakosodott Twitter-fiók szerezte meg, az @evleaks. Az okostelefon nagyon hasonlít a Windows Phone-t futtató Lumia sorozatra, de valószínűleg Asha márkaként adják majd el, ezzel a névvel az alsóketegóriás telefonokat illetik.

A Verge forrásai szerint azonban ennél többről van szó: a Nokia forkolná az Androidot: a jelenlegi állapotot átvenné, aztán a többi fejlesztőtől függetlenül, saját céljainak megfelelően fejlesztené tovább. Ezt tette például korábban az Amazon is. A Nokia ezzel szeretné leváltani az Ashát, amely nagyon népszerű a fejlődő piacokon, főleg Latin-Amerikában.

Lehet, hogy a Microsoft felvásárlása leállíthatja ezt a programot, a Verge forrásai szerint viszont egyelőre mindenképpen folytatódik a fejlesztés.

Rovatok