Index Vakbarát Hírportál

Már a Windows Phone is szakít a fizikai gombokkal

2013. december 16., hétfő 16:10

A Microsoft még csak teszteli a Windows Phone 8.1 frissítést, de egy most nyilvánosságra került kép azt mutatja, hogy a cég következő operációs rendszere elmozdul a képernyőn lévő gombok irányába. A képen világosan látszik, hogy a 8.1-ben a klasszikus Windows, back és kereső gomb a képernyőn van.

Az eddigi Windows Phone-os készülékeken mind volt fizikai gomb is, az operációs rendszer volt úgy megtervezve, hogy a gyártók kénytelenek voltak ilyet tenni a mobilokra. A Microsoft most megadja a lehetőséget a gyártóknak, hogy fizikai gomb nélküli készüléket gyártsanak, ez valószínűleg olcsóbb is lesz így.

Ez csak egy lehetőség a gyártóknak, a jövőben valószínűleg mindkettőre látunk példát. Tehát lesznek olyan mobilok, amelyeken lesz fizikai gomb és a kijelzőn nem lesz. És lesznek olyanok is, amelyeken egyáltalán nem lesznek fizikai gombok, csak a kijelzőről lehet irányítani.

Arra is lesz majd lehetőség a jövőben, hogy minimális változtatással Androidot is tegyenek ugyanarra a hardverre. Vagy androidosnak tervezett készülékekre kerüljön Windows Phone. A Microsoft már régóta próbálja meggyőzni a gyártókat arról, hogy Windows Phone-t telepítsenek androidos készülékekre.

A Microsoft csak jövőre mutatja be az új mobilos operációs rendszert. A frissítéssel javítanak a Skype-on és a felhasználói felületen is.

Rovatok