Index Vakbarát Hírportál

Meglepően jól mennek a Microsoft-tabletek

2013. december 16., hétfő 14:09

Még másfél hét van karácsonyig, a fogyasztók most kapcsolnak magasabb fokozatba, hogy az összes ajándékot biztosan beszerezzék. Azok azonban, akik a Microsoft két tabletjét, a Surface 2-t és a Surface Pro2-t szerették volna megvásárolni, most csalódni fognak. A két tablet ugyanis nagyon sok helyen elfogyott.

A Microsoft saját boltjában is elfogyott a tabletek bizonyos konfigurációja, emellett a legnagyobb kereskedelmi láncban, a Walmartban sem lehet már kapni. A BestBuynál is nagyon kevés a készlet, egy-két nagyobb forgalmú üzletben itt sem kapható már a tablet.

A Mashable megkérdezett egy-két nagyobb üzletet, hogy minek köszönhető, hogy elfogytak a készletek. Mindenhol azt a választ kapta, hogy a két tablet kiemelkedően népszerű az utóbbi hetekben.

Az amerikai vásárlók mindenesetre Twitteren és Facebookon dühöngenek. Sokan nem értik, hogy merülhettek ki a készletek. fontos kérdés, hogy a hiány oka, hogy a Microsoft eleve kevesebb terméket dobott piacra, okulva az előd sikertelenségéből, vagy a Microsoftnak végre sikerült olyan hardvert gyártani, ami tetszik a vásárlóknak?

Ben Reed, a Microsoft Surface egyik menedzsere nem adott erre pontos választ. Annyit mondott, hogy izgatottan figyeli a vásárlók reakcióit, de nem árulhatnak el eladási adatokat. Persze felvették a kapcsolatot a tablet gyártóival, hogy még karácsony előtt pótolni tudják a készletet ott, ahol az elfogyott.

Rovatok