Index Vakbarát Hírportál

A BlackBerry olcsó mobilokat gyárt majd

2013. december 20., péntek 16:10

A BlackBerry 4,4 milliárd dollárnyi veszteséget jelentett a harmadik negyedévből, bevétele 1,2 milliárd dollárral csökkent, ami 24 százalékkal kevesebb, mint az előző három hónapban. A BlackBerry minden követ megmozgat, hogy valahogy kimásszon válságos helyzetéből.

Most például bejelentették, hogy öt éves szerződést írtak alá a kínai Foxconnal. A megállapodás lényege egy új mobiltelefon kifejlesztése. Ez valószínűleg Indonéziában és más fejlődő országokban fogják piacra dobni jövőre.

A BlackBerrynek nem sikerült kitörnie legújabb operációs rendszerével, a BlackBerry 10-zel sem, új telefonjai sem fogytak jól. A legutolsó három hónapban 4,3 millió BlackBerry mobilt adtak el, ebből 3,2 millió BlackBerry 7-es készülék. Ez azt jelenti, hogy csak 1,1 milliót adtak el a legújabb operációs rendszerrel.

A megállapodás azt jelenti, hogy a BlackBerry regnáló vezérigazgatója John Chen rést lát a fejődő piacokon és az alsóbb kategóriás mobilok piacán. Kérdés, hogy tudnak-e versenyezni az olcsó androidos készülékekkel és a Nokia színes Asha sorozatával.

Rovatok