Index Vakbarát Hírportál

Az iPhone most tényleg meghódítja Kínát

2013. december 23., hétfő 09:26

Az Apple és a China Mobile több éves megállapodást írt alá egymással. A megegyezés részeként a világ legnagyobb mobilszolgáltatójánál is kaphatóak lesznek a legújabb iPhone-ok, az 5s és az 5c. A két mobilt január 17-től lehet majd megvásárolni, de egyelőre nem részletezték, hogy milyen előfizetésekkel és mennyiért.

Az Apple ezzel egy évek óta húzódó problémát oldott meg - nagyon régóta szerették volna megkötni ezt a megállapodást, hiszen ez nagyon sok új ügyfelet jelenthet a cégnek. Az iPhone amúgy már kapható Kínában hivatalosan is, két kisebb szolgáltatóval, a China Telecommal és a China Unicommal már kötöttek megállapodást. A legnagyobb szolgáltató és az összesen 760 millió előfizetője azonban hiányzott nekik.

A China Mobile elképesztő gyorsasággal fejlődik, ütemesen fejleszti 4G hálózatát is, 2013 végére már 16 kínai nagyvárosban lesznek jelen. 2014 végére további 500 ezer 4G állomást építenek ki az országban, amely összesen 340 várost fog át majd.

Az Apple-nek jól megy mostanában a tárgyalás az ázsiai országok szolgáltatóival, nemrég a legnagyobb japán mobilcéggel sikerült megegyezniük. Az NTT Docomo azért adta be derekát végül, mert előfizetőket kezdett el veszíteni a kisebb konkurensekkel, a SoftBankkal és a KDDI-vel szemben. A két megállapodással az Apple bebiztosította magát Ázsia két legfontosabb piacán.

Rovatok