Index Vakbarát Hírportál

A volt Google-vezér szerint a mobil nyert

2013. december 30., hétfő 16:07

Amióta Eric Schmidt nem foglalkozik napi szinten a Google vezetésével, van ideje nyilatkozgatni és a jövőre vonatkozó jóslatokat adni. Most éppen a Bloomberg TV-nek vázolta fel, mit gondol 2014-ről.

Szerinte jövőre már mindenkinek lesz okostelefonja. A trendek már régóta azt mutatják, hogy a mobil nyerni fog és most nyert is. Ezzel arra utalt, hogy már több tabletet és mobilt adnak el, mint pc-t.

Ez a folyamat már évek óta zajlik, most csak beteljesedik. Eric Schmidt szerint azonban most érkezett el a Big Data és az intelligens gépek ideje. A hatalmas mennyiségű adat szakszerű feldolgozásával olyan dolgokra is képesek lesznek az emberek, amire ddig nem. A mindennapi üzleti élet is megváltozhat.

Van egy terület, amelyről Schmidt is azt mondta, hogy nem nagyon tudjuk, mi történik, ez pedig a géntechnológia. A DNS-kutatás rendkívül fontos, talán már a következő években áttörés jöhet a rákkutatásban.

A Google volt vezérigazgatója a Google-t sem hagyta ki jövő évi jóslataiból. Először is elismerte, hogy egyik legnagyobb hibája az volt, hogy nem sikerült vezető szerepet kialakítani a közösségi weben. De azt is megígérte, hogy ezt a hibát nem követik el még egyszer. És persze nem feledkezett meg a hordozható technológiáról sem, amelyben persze a Google játssza a vezető szerepet. Legalábbis Eric Schmidt szerint.

Rovatok