Index Vakbarát Hírportál

Drogtúladagolásba halt bele a világ egyik leghíresebb hekkere

2014. január 3., péntek 23:46

.

Még július végén találták holtan lakásában  Barnaby Jacket, a világ egyik leghíresebb biztonsági szakemberét, de a San Franciscó-i rendőrség csak most közölte a halál okát. Barnaby drogtúladagolásba halt bele

A rendőrségi szóvivő a Motherboardnak nyilatkozott, hogy Jack szervezetében heroint, kokaint, difendhidramint és alprazolamot (ez utóbbi Xanax tablettákból származik) mutattak ki olyan mennyiségben, ami a halálát okozta.

Holttestét barátnője találta meg, aki a rendőröknek arról számolt be, hogy a mozdulatlanul fekvő Jack mellett számos sörös- és pezsgősüveg volt, cigarettapapírokon fehér porok maradványait találta, és e-cigarettához tartozó töltőfolyadékokat is látott.

Jack elismert biztonsági szakember volt, halála előtt éppen a Black Hat konferenciára készült, ahol a szívritmus-szabályzók biztonsági hibáira hívta volna fel a figyelmet.

A fiatal kora óta hekkerkedő Jack több területen is bizonyította kiemelkedő tehetségét. Már a ’90-es évek végétől aktív volt; olyan publikációk kötődnek a nevéhez, mint a Phrackban közölt távoli kódvégrehajtás az SLMail SMTP szerverben és számos más szerver szoftverben az Interscan VirusWall-tól a Microsoft IIS-ig. Dolgozott az eEye Digital Securitynek, a McAfee-nek, a Juniper Networksnek, a FoundStone-nak. Halála idején az IOActive beágyazott eszközök biztonságáért felelős részlegének igazgatója volt.

Rovatok