Index Vakbarát Hírportál

Autógyártókkal szövetkezett a Google

2014. január 6., hétfő 14:52

A Google és néhány nagyobb autógyártó azt tervezi, hogy Androidot tesz az autókba. Az együttműködésben a Google, GM, Honda, Audi, Hyundai és az Nvidia vesz részt, szervezetet is létrehoztak a projektre, ez az Open Automotive Alliance. Az első autókat már év végén piacra dobnák.

A szövetség természetesen a jövőre is gondol, minél több autógyártót és techcéget szeretnének bevonni a fejlesztésbe. Jelenleg éppen olyan új funkciókon dolgoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a fejlesztők könnyedén tudjanak autós módot hozzátenni alkalmazásaikhoz.

A cégek már jó előre felvették a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal, hogy meggyőzzék őket, termékük biztonságos lesz az autókban, és megszerezzék a szükséges engedélyeket. A cél, hogy az Android legjobb funkcióit el lehessen érni az autókban ülve úgy, hogy közben semmit nem csorbul a biztonság.

Nem a Google az egyetlen, amely meghódítaná az autóipart. Az Apple-nek már voltak ilyen kísérletei a Sirivel 2012-ben. A Microsoft pedig a Forddal próbálkozott. Az autógyártók sem csak egy-egy céggel szövetkeznek, nekik ugye az a legfontosabb, hogy a legjobbat hozzák ki a lehetőségekből. Így például a Honda már dolgozott együtt az Apple-lel.

Rovatok